160730 – Fasole cu ciolan si carnati de casa @ Cheile Rasnoavei
Fasole cu ciolan si carnati de casa gatita la disc cu foc de lemne
Ingrediente: 1,5kg fasole boabe, 1 ciolan afumat dezosat, 4 carnati de casa semiafumati, 0,5Kg ceapa, 4 morcovi mari, 1 telina mare, 2 legaturi de leustean, sare, piper, cimbru, boia iute, boia dulce, ulei si multa apa.
Mod de preparare: Se lasa fasolea in apa la inmuiat cateva ore. Se incinge discul si se pune ulei. In uleiul incins se caleste ceapa, cu sare, sa se inmoaie. Atentie sa nu se arda. Se adauga morcovul si telina taiate cubulete. Cand scade, se pune apa, putin cate putin, pana se calesc toate legumele, apoi se pune ciolanul si carnatii portionati si se lasa la fiert pana capata culoare. Se adauga toata fasola inmuiata si se lasa la fiert atat cat este nevoie (circa 3 ore). Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru, boia iute, boia dulce si spre final se adauga leusteanul tocat. Am servit cu ceapa uscata si chili (20-24 de portii mari).
Cost total: 55 RON
© Ady DeeJay / https://adydeejay.ro
source
*
No Comments